ROS Resources: Documentation | Support | Discussion Forum | Service Status | Q&A answers.ros.org

Rviz build Issue ros2

Hello, I was following this installation process for rviz after the release of beta 3.
I was following this installation guide: https://github.com/ros2/rviz.

After doing ament build, it started downloading packages and then got this error:

-- downloading... done
CMake Error at ogre-1.10.7-stamp/verify-ogre-1.10.7.cmake:27 (message):
  error: MD5 hash of

    /home/artc/rviz2_ws/build/rviz_ogre_vendor/ogre-1.10.7-prefix/src/v1.10.7.tar.gz

  does not match the expected value

    expected: 69b92a5e87ef72afaa578c241c861666
      actual: cbedd0320ea4c723a7bbc4560a94fbd7



CMakeFiles/ogre-1.10.7.dir/build.make:89: recipe for target 'ogre-1.10.7-prefix/src/ogre-1.10.7-stamp/ogre-1.10.7-download' failed
make[2]: *** [ogre-1.10.7-prefix/src/ogre-1.10.7-stamp/ogre-1.10.7-download] Error 1
CMakeFiles/Makefile2:67: recipe for target 'CMakeFiles/ogre-1.10.7.dir/all' failed
make[1]: *** [CMakeFiles/ogre-1.10.7.dir/all] Error 2
Makefile:127: recipe for target 'all' failed
make: *** [all] Error 2

<== Command '. /home/artc/rviz2_ws/build/rviz_ogre_vendor/cmake__build.sh && /usr/bin/make -j4 -l4' failed in '/home/artc/rviz2_ws/build/rviz_ogre_vendor' with exit code '2'
<== Command '. /home/artc/rviz2_ws/build/rviz_ogre_vendor/cmake__build.sh && /usr/bin/make -j4 -l4' failed in '/home/artc/rviz2_ws/build/rviz_ogre_vendor' with exit code '2'

Is it something to do with the git commits from your end?

rviz for ROS 2 is not ready yet. We made a lot of progress during beta 3, but it’s not in working order at the moment. We’re actively developing on it right now.

Also based on that error, it looks like you don’t have the latest code (since this was merged):

https://github.com/ros2/rviz/pull/32

Still, I wouldn’t expect it to just work right now. We’ll make an announcement when there is something more to see there.

I am using the ros2 branch: git clone https://github.com/ros-visualization/rviz.git -b ros2

Don’t know why is it throwing this error.
OK will wait for the changes