ROS Resources: Documentation | Support | Discussion Forum | Service Status | Q&A answers.ros.org

Turrtlebot3 and OpenCR Fx0200 error

kinetic

#1

All -
I am trying to updated OpenCr by following these instructions
http://emanual.robotis.com/docs/en/platform/turtlebot3/opencr_setup/

I keep encountering following error after running these steps.

export OPENCR_PORT=/dev/ttyACM0
export OPENCR_MODEL=burger
rm -rf ./opencr_update.tar.bz2
wget https://github.com/ROBOTIS-GIT/OpenCR-Binaries/raw/master/turtlebot3/ROS1/latest/opencr_update.tar.bz2 && tar -xvf opencr_update.tar.bz2 && cd ./opencr_update && ./update.sh $OPENCR_PORT $OPENCR_MODEL.opencr && cd ..

Here is the output I am getting.

Resolving github.com (github.com)… 192.30.253.113, 192.30.253.112
Connecting to github.com (github.com)|192.30.253.113|:443… connected.
HTTP request sent, awaiting response… 302 Found
Location: https://raw.githubusercontent.com/ROBOTIS-GIT/OpenCR-Binaries/master/turtlebot3/ROS1/latest/opencr_update.tar.bz2 [following]
–2019-01-27 18:11:28-- https://raw.githubusercontent.com/ROBOTIS-GIT/OpenCR-Binaries/master/turtlebot3/ROS1/latest/opencr_update.tar.bz2
Resolving raw.githubusercontent.com (raw.githubusercontent.com)… 151.101.0.133, 151.101.128.133, 151.101.192.133, …
Connecting to raw.githubusercontent.com (raw.githubusercontent.com)|151.101.0.133|:443… connected.
HTTP request sent, awaiting response… 200 OK
Length: 400666 (391K) [application/octet-stream]
Saving to: ‘opencr_update.tar.bz2’

opencr_update.tar.b 100%[===================>] 391.28K 20.4KB/s in 16s

2019-01-27 18:11:45 (24.9 KB/s) - ‘opencr_update.tar.bz2’ saved [400666/400666]

opencr_update/burger_turtlebot3_core.ino.bin
opencr_update/open_manipulator.opencr
opencr_update/waffle_turtlebot3_core.ino.bin
opencr_update/opencr_ld_shell_arm
opencr_update/update.sh
opencr_update/
opencr_update/released_1.2.3.txt
opencr_update/waffle.opencr
opencr_update/opencr_ld_shell_x86
opencr_update/burger.opencr
opencr_update/open_manipulator_turtlebot3_core.ino.bin
armv7l
arm
OpenCR Update Start…
opencr_ld_shell ver 1.0.0
opencr_ld_main
[ ] file name : burger.opencr
[ ] file size : 178 KB
[ ] fw_name : burger
[ ] fw_ver : 1.2.3
[OK] Open port : /dev/ttyACM0
[ ]
[NG] cmd_read_board_name fail : 0xF020
[ ] file name : burger.opencr
[ ] file size : 178 KB
[ ] fw_name : burger
[ ] fw_ver : 1.2.3
[OK] Open port : /dev/ttyACM0
[ ]
[NG] cmd_read_board_name fail : 0xF020
[ ] file name : burger.opencr
[ ] file size : 178 KB
[ ] fw_name : burger
[ ] fw_ver : 1.2.3
[OK] Open port : /dev/ttyACM0
[ ]
[NG] cmd_read_board_name fail : 0xF020


#2

I am now have the same issue on two of my boards. Not updating anything until this is solved.


#3

I think that connecting OpenCR to PC is something wrong.
If you have a issue with turtlebot3, please visit our github. https://github.com/ROBOTIS-GIT/turtlebot3/issues
We will help you.


#4

I guess this should be posted at https://answers.ros.org/questions


#5

Actually the answer: (EDIT RTFM page 248 :wink: (reset and switch 2 then reset boot, and all is fine
In there E-manual it can be found here: after Section 7 Recovery mode
http://emanual.robotis.com/docs/en/parts/controller/opencr10/#references